2010. január 15., péntek

Határvidék

A VI. és a XIII. kerület között húzódó heg. A Nyugati még abban az időben épült, amikor a vasút koncepciója az volt, hogy egészen a város belsejébe vigye az utasokat. Így van ez pl. Párizsban is. A vasútépítés hőskorában ezek a sínek nem sok embert zavartak, de azóta a város körbenőtte őket. Azóta a koncepció megváltozott, de a hegek megmaradtak. A sínek mentén munkástelepek nőttek ki a földből, de az hogy a melósokat esetleg zavarja a vasút nem igazán érdekelte a döntéshozókat. Vannak dolgok amik nem változnak.

 
 
 


10 megjegyzés:

 1. Az alatta futó alagút leginkább egy horrorfilmbe illik ma már, pedig várostörténelmi jelentőségű építmény. Éjszaka még sohasem mertem átmenni rajta!

  VálaszTörlés
 2. Pedig veszélytelen :)
  Egy időben gyakran mentem arra, kósza vasutasnál rosszabbal soha nem találkoztam.

  VálaszTörlés
 3. Abban a bizonyos hosszú bérházban egyébként nem is lehet lakást eladni. Ingatlanosként próbáltam,de reménytelen. Minden lakó attól remélte a megváltást, hogy a Westend 2. felépül, és megveszik a házukat, mert kell a hely. Csakhogy a válság közbeszólt.

  VálaszTörlés
 4. bringával a legjobb az alagútban, sátáni dübörgéssel rémísztgetni a piacra igyekvő utánfutós nénikéket :)

  VálaszTörlés
 5. Pedig az a ház jól néz ki a maga módján. Ha nem újították volna föl a homlokzatot, erről az oldalról tökéletes filmhelyszín lenne.

  VálaszTörlés
 6. hogyan sikerál FF képeket készítened? photoshop?

  VálaszTörlés
 7. Nem vagyok én olyan ügyes :)
  Egyszerűbb programokat használok időnként, de inkább eleve fekete-fehér üzemmódba állítom a gépem, úgy szebbek lesznek a szürkék.

  VálaszTörlés
 8. kritika és kötözködés: pont a legbénább linkbárt teccett választani, ez csak fehér alapon mutat jól, a világos pixel(átmenet)ek miatt.

  VálaszTörlés
 9. igen, én is rájöttem, amikor megláttam :)
  lecserélem

  VálaszTörlés
 10. Fotós vagy filmes szemmel tényleg jó lehet, de a lakások tragikusak benne.

  VálaszTörlés

Na most mondd!